Duurzaam Royal Fine Fish


Royal Fine Fish neemt haar verantwoording richting het milieu. De visserij op de wilde Alaska zalm die Royal Fine Fish inkoopt, is geheel duurzaam en voldoet aan de strenge eisen van de Marine Stewardship Council (MSC). Alle wilde zalm-producten worden daarom geleverd met een authentiek MSC-certificaat. Met het oog op hun natuurlijke leefomgeving en economische bestaanszekerheid, zijn de vissers van Alaska doordrongen van duurzame vismethoden en gaan ze uiterst omzichtig te werk. Visbestanden worden nauwkeurig gecontroleerd. Voor het vissen worden geen netten, maar lijnen met haken gebruikt. Op deze manier wordt ongewenste bijvangst voorkomen en is de vangst altijd gecontroleerd. Ook de Noorse zalm en de andere visproducten waar Royal Fine Fish mee werkt, mogen de goedkeuring van de Viswijzer dragen. Alles is erop gericht de visbestanden in stand te houden voor de toekomst.

Dat onze paling ook duurzaam is, herkent u aan het DUPAN logo op onze verpakking. Door de verkoop van paling met dit logo dragen wij geld af aan het Duurzaam Paling Fonds. Het fonds wordt ingezet voor de aankoop van glasaal, verbetering van kweek- en vangstmethodes en een milieuverantwoorde en diervriendelijke verwerking van paling.

Tenslotte wijst Royal Fine Fish haar leveranciers van verpakkingen ook op hun verantwoording richting het milieu. Dit vertaalt zich in chloorvrij papier, een FSC-normering en een bijdrage aan de verwerking van afval.

 

In onze uitgebreide brochure vindt u al onze producten en pakketten. Voor uw gemak hebben wij een 'webversie' die u snel en gemakkelijk kunt openen. Heeft u een snelle internet verbinding? Kies dan de 'High Res' versie.


Download onze brochure